Mikroszkópos kezelés

Mikroszkópos kezelés felára:

30 000 Ft/alkalom

Milyen előnyökkel jár a fogászati mikroszkóp használata?

  • Nagyítás

A fogászati mikroszkóp egy olyan optikai készülék, amely 30-szoros nagyítást tesz lehetővé. Ennek a modern technológiai berendezésnek köszönhetően az apró részletek, szerkezeti eltérések jól láthatóvá válnak. Azonban a mikroszkóphasználat nem csupán orvosaink munkáját könnyíti meg, hanem pácienseink számára is garantálják a magas szakmai színvonalon végzett kezeléseket.

  • Megvilágítás

A sokszoros nagyítás és a készülék által kibocsátott optimális világítás együttese hozza létre azt a torzítás nélküli valós képet, amely nemcsak a diagnózis felállítását, az egyébként láthatatlan eltérések felismerését segít, hanem precíz munkavégzést is biztosít a kezelések során.

  • Dokumentáció

Ennek az innovatív technikai eszköznek a segítségével a kezelés menete is pontosan dokumentálható, mivel a mikroszkópba épített fényképezőgép képes az orvos által látottakat megörökíteni. A fotódokumentáció pedig, a gyógyítás folyamatának regisztrálása/archiválása mellett, fogorvos kollégáink szakmai egyeztetését is segíti egy esetlegesen szükséges konzílium esetén.
Mindezek mellett, a rendelőkben található televízióval nemcsak a kezelések közbeni kikapcsolódást tudjuk segíteni, hanem a mikroszkóp által felnagyított képet is élőben tudjuk közvetíteni. Ezzel is szeretnénk azon elvünket szolgálni, hogy pácienseink ne csupán átessenek a kezeléseken, hanem a kezelőorvos segítségével megérthessék annak pontos menetét.

Milyen esetekben van szükség fogászati mikroszkópra?

Mivel ez a készülék precíz munkavégzést és magas szakmai minőséget szavatol, a fogászat számos területén kihasználják az általa nyújtott előnyöket. Többek között a diagnosztika, a szájsebészet, valamint az endodoncia, azaz a gyökérkezelés szakterületén kamatoztatják pozitív tulajdonságait.
Az endodoncia a fogászat egyik legdinamikusabban fejlődő ága. A mikroszkóppal történő gyökérkezelés ugrásszerűen növeli a beavatkozás sikerességét, mivel a harmincszoros nagyítás lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy a csatornát a lehető legalaposabban kitisztítsa és azt teljes egészében kitöltő gyökértöméssel lezárja. (Gyökérkezelésről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.)
Azonban, használatára nem minden fog gyökérkezelése esetén van szükség.
Amennyiben már a röntgen-felvétel alapján megállapítja kezelőorvosa, hogy a fog gyökere erősen görbült, akkor a gyökérben futó kanyarulatos csatorna alapos tisztítása csak mikroszkóp használatával végezhető el.
Szintén egyedi anatómiai eltérés, ha egy fognak számfeletti gyökere van. A gyökércsúcs körüli gyulladás csak az összes csatorna tisztítása esetén tud megszűnni, így az ilyen nehezen feltárható csatornák, sok esetben, mikroszkóp használata nélkül nem megnyithatóak, így nem is fertőtleníthetőek.
A gyökérkezelés során a csatorna falának tisztítása, tágítása speciális, vékony tűkkel történik. Sajnos a gondos előkészületek ellenére, minden gyökérkezelés esetén fennáll annak a kockázata, hogy a gyökérkezelő tű beletörik a csatornába, elzárva annak csúcsi részét. A csatorna teljes szakaszának tisztítása elengedhetetlen a gyulladás megszüntetése érdekében, azonban a betört műszert, mikroszkóp segítségével, rendelőnkben el tudjuk távolítani.

Mikor van rá szükség?

Okozhat-e kellemetlenséget a mikroszkóp használata?

Mikroszkópunk, a modern tervezésnek köszönhetően, könnyedén pozícionálható, ergonomikus kialakítású, ezért pácienseink számára használata semmilyen kellemetlenséggel nem jár.
A kezelés menetét a készülék alkalmazása nem befolyásolja, azonban használata biztosítja, hogy magas precizitás mellett végezhessük a gyógyítást. Így élvezheti a mikroszkóp minden előnyét, anélkül, hogy az bármilyen kellemetlenséget jelentene az Ön számára a beavatkozás során.

Kellemetlen?

Foglaljon időpontot most telefonon vagy akár online űrlapunkon