Kivehető fogpótlás

A kezelés ára:

135 000 Ft-tól

Időtartama:

pótlásonként változó

A kivehető fogpótlások, vagy hétköznapibb nevükön műfogsorok vagy protézisek kiváló megoldást nyújtanak akár teljes fogatlanság esetén is. A mai modern megoldásokkal gyönyörű, természetes hatású fogai lehetnek, újra önfeledten mosolyoghat és élvezheti a gasztronómia szépségeit is!

Mi is az a kivehető fogpótlás?

A legtöbb embernek először biztosan a tévéreklámokban sokszor látott, pohárban áztatott műfogsorok jutnak eszébe, és éppen ezért sokan idegenkednek is tőle. Azonban a jól kialakított fogpótlástól egyáltalán nem kell tartani, mivel mindig az egyéni csont- és nyálkahártya adottságok figyelembevételével készül, így egyrészt stabilan illeszkedik a szájba, kényelmes a viselete, másrészt az egész arc esztétikáját is javítja azáltal, hogy támasztékot ad az arc- és rágóizmoknak.

A műfogsor egy olyan fogmű, ami pótolja a hiányzó fogakat, valamint a hiányzó ínyrészt is és a szájból a páciens által is eltávolítható. Előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen esetben elkészíthető, nem szükségesek hozzá speciális anatómiai adottságok, ezenkívül teljesen individualizálható, mindig az archoz illeszkedő fogformát és színt választhatunk hozzá.

Milyen típusú kivehető fogpótlások léteznek?

  • teljes lemezes fogpótlás: teljes fogatlanság esetén készül, az összes fogat helyettesíti
  • részleges fogpótlás: néhány, vagy több fog hiányzó fog esetén a megmaradt fogakra támaszkodva pótolja a hiányt. A kettő közötti kapcsolattól függően számos fajtáját különböztetjük meg (pl. kapcsos fogpótlás és rejtett elhorgonyzású pótlás)
  • implantációs kivehető fogpótlás: implantátumokra is készülhet kivehető fogsor

Honnan tudhatja, hogy Önnek milyen pótlásra van szüksége?

Ezt számos egyéni adottság befolyásolja, mint például a megmaradt fogak száma, állapota és elhelyezkedése vagy a rendelkezésre álló csontmennyiség. Sajnos látatlanban nem lehet megmondani, hogy kinek milyen pótlás lesz a legmegfelelőbb, ezért minden esetben alapos vizsgálatra és személyes konzultációra van szükség.

Fogpótlás típusok

Foglaljon időpontot most telefonon vagy akár online űrlapunkon