Implantátum

Érdekel az implantátum?

Jelentkezz be hozzánk konzultációra!

Implantátum

A fogászati implantátum, vagy más néven műgyökér, napjaink egyik legmodernebb és sokszor a legjobb eljárása a hiányzó fogak pótlására. Az implantátum az állcsontba előzetesen fúrt lyukba ültetett titánium csavar, melyre a megfelelő gyógyulási időt követően koronát, hidat, vagy egyéb fogpótlást helyezünk.

Egy-egy fog pótlására is kiválóan alkalmas, de többszörös, kiterjedt foghiány esetén is jól alkalmazható.

Implantátum

Milyen előnyei vannak az implantációs pótlásoknak?

  • • természetes hatású
  • • nem jár a fogak lecsiszolásával. A hagyományos módszerrel, azaz a híddal történő pótlás a szomszédos - akár egyébként ép - fogak lecsiszolásával jár.
  • • könnyebb a tisztítása, mint a hídpótlásé
  • • teljes foghiány esetén jó megoldás a mozgó fogsorok stabilizálására, így nincs szükség a műfogsor ragasztására
  • • segítségével elkerülhető lehet a kivehető fogpótlás készítése

A fogimplantátum beültetésének menete

Az implantációs fogpótlások készítése során az egyik legfontosabb lépés a gondos tervezés. Ez szakszerű szájsebészeti vizsgálatot és CT-felvétel elemzést igényel. Ez alapján megállapítható, hogy a rendelkezésre álló csontba az implantátum beültethető-e, vagy szükség van-e esetleg előzetes csontpótló műtétre, arcüregemelésre.

Amennyiben a csontkínálat megfelelő, a beavatkozás bármikor elvégezhető. Helyi érzéstelenítés után a szájsebész metszést ejt az ínyen, majd különböző átmérőjű fúrókkal lyukat fúr a csontba és végül az előkészített lyukba illeszkedő titánium csavart rögízt az állcsontba. A sebszéleket varratokkal egyesíti, majd ellátja a következő pár napra vonatkozó instrukciókkal a pácienst. 7-14 nap után varratszedés és kontroll következik, majd attól függően, hogy hova történt az implantátum beültetése, 3-6 hónap gyógyulási időre lehet számítani, mely idő alatt az implantátum az íny alatt gyógyul, becsontosodik.

A gyógyulási idő után egy újabb szájsebészeti beavatkozás történik: az implantátum felszabadítása az íny alól, mely szintén helyi érzéstelenítésben történik. Ekkor az implantátumot az íny alatt fedő kis zárócsavart egy úgynevezett ínyformázó csavarra cseréljük, mely már a páciens számára is látható lesz az íny felett, a szájban. Miután ennek segítségével az íny formája is szépen kialakult (kb. 2. hét), következhet a lenyomatvétel és a fogpótlás elkészítése, mely szintén kb. 2 hetet vesz igénybe.

Milyen típusú implantátumokkal dolgozunk rendelőnkben?

Mint a fogászat minden területén, itt is fontos számunkra a magas minőség, ezért az egyik legjobb, prémium minőségű svájci implantátumokat kínáló Straumann cég fogimplantátumait használjuk.

Foglaljon időpontot most telefonon vagy akár online űrlapunkon