Gyermekfogászat

A konzultáció ára:

7 000 Ft

Időtartama:

kb. 30 perc

Gyermekfogászati kezeléseink

A gyermekkorban szerzett élmények, tapasztalatok hatással vannak az egész életre, ezért is nagyon fontos, hogy a kisgyermekekben milyen érzéseket vált ki a fogorvossal történő első néhány találkozás. Ahhoz, hogy a gyermekeinknél elkerüljük a negatív élményeket, érdemes már egészen kicsi kortól megismertetni velük a megfelelő szájápolás és a rendszeres kontrollok fontosságát.  Ne várjuk meg azt, míg panasza, fájdalma lesz a gyermeknek!

Az első alkalom a fogorvosnál

Az első tejfogak általában 6 hónapos kor körül kezdenek kibújni, már ekkor el kell kezdeni a kíméletes, játékos fogtisztítást. Ahogy nő a gyermek és egyre több fogacska bújik elő, annál fontosabbá válik a helyes tisztítás, ami ebben a korban a szülők feladata. Kb. 3 év az az ideális életkor, amikor a gyermeket először érdemes fogorvoshoz vinni, de ez egyénenként változó, amennyiben a gyermek még nagyon félénk, nem kooperatív, érdemes lehet egy kicsit tovább is várni.

Első alkalommal csak egy ismerkedés, beszélgetés, játékos vizsgálat történik. Megmutatjuk a gyerekeknek a fogászati széket, a kezelés során használt eszközöket – ezt nagyon szokták élvezni, általában rengeteg kérdést tesznek fel, amire mi türelmesen válaszolunk is. Ezután elmagyarázzuk, hogy hol, hogyan kell jobban figyelni a kis fogak tisztítására. Amennyiben sok a lepedék, óvatos polírozással eltávolítjuk azt.

Vizsgáljuk a tejfogakat, nagyobb korban a maradó fogakat, és a fogváltás ütemét, esetleges szuvasodásokat keresünk, ellenőrizzük a fogszabályozó kezelés szükségességét.

A gyermekek első vizsgálatait érdemes a szülő időpontjával egyszerre időzíteni, így a gyermek a felnőtt példát látva maga előtt még kevésbé fog izgulni.

Első alkalom

Tejfogak kezelése

Tejfogak kezelése

Tévhit, hogy a tejfogak nem igényelnek semmilyen kezelést, hiszen úgyis hamar kihullanak! A tejfogakat ugyanúgy kezelni kell, mint később a maradó fogakat, hiszen fontos szerepük van az állcsontok fejlődésében (korai tejfog elvesztés későbbi maradó fogazati torlódáshoz vezethet), valamint hatással lehetnek a maradó fogak egészségére is (ha a végleges fogak egy baktériumokkal teli környezetben törnek elő, nagyobb eséllyel fognak szuvasodni). Amit tehetünk a tejfogak megóvása érdekében, az az egészséges étkezés, a megfelelő szájhigiénia kialakítása, valamint a kialakult tejfog szuvasodások kezelése.

Ha bizonytalan a gyermeke fogai tisztításának helyes módjában, bátran keressen minket, egy személyes szájhigiénés oktatás keretében megmutatjuk, hogy mit tehet Ön és gyermeke a pici fogainak megóvásáért! Ezen felül szükség esetén gyermekek esetében is végzünk fogkőeltávolítást, polírozást, valamint a tejfogakba tömést készítünk, gyökérkezeljük, vagy végső esetben eltávolítjuk azokat. A frissen előtört maradófogak esetében pedig érdemes barázdazárást végezni.

Foglaljon időpontot most telefonon vagy akár online űrlapunkon