Fogfehérítés

A kezelés ára:

90 000 Ft

Időtartama:

60-90 perc

Mi okozza a fogelszíneződést?

A fogak színét, és azok elszíneződését számos tényező befolyásolhatja. Alapszínük genetikai tényezőktől függ, ezért egy tökéletesen ép, tisztán tartott fogazat is lehet kissé sötétebb színű, hiszen a fogzománcban, illetve az alatta lévő dentinben lévő pigmentszemcsék határozzák meg a fog világosságát, ezt kevéssé tudjuk befolyásolni.

Az életkor előrehaladtával, a zománcréteg kopásával a sárgább dentin egyre inkább felszínre kerül, így a fogak is sötétebbek lesznek.
A fogak színét emellett nagyrészben az életmód határozza meg: a táplálkozás, a szájhigiéne, és a káros szokások. Az el nem távolított ételmaradék, a lepedék, valamint az ezekből kialakuló sárgás-barnás fogkő is kedvezőtlen esztétikai hatást nyújt. A színező hatású ételek, italok (pl. kávé, tea, cékla) rendszeres fogyasztása is kedvezőtlen lehet. Továbbá az erős dohányzás is sárgítja a fogakat.

Fogfehérítés

Fogfehérítés típusok

Milyen típusú fogfehérítések vannak?

A professzionális, szakértő által végzett fogfehérítés kétféle lehet: rendelői, mely mindössze 1-2 óra alatt tartós és látványos eredményt nyújt, illetve az otthoni sínes megoldás, mellyel általában 1-2 hét alatt érhető el hasonló eredmény.

A rendelői fogfehérítés menete

Egy speciális szájterpesz alkalmazásával az ajkak kényelmesen eltarthatók a kezelés ideje alatt. Ezt követően egy ínyvédő zselé kerül felhelyezésre a fogak és az íny találkozásához,  ami megvédi a fogfehérítő anyagtól a fogínyt és a lágyrészeket. Ezután a fogak külső felszínére a dentálhigiénikus felviszi a fogfehérítő zselét, majd azt UV fényt kibocsátó lámpával világítja meg, melynek hatására a fehérítő anyagból aktív oxigén szabadul fel, ez segít eltávolítani az elszíneződéseket a fogak mélyebb rétegeiből. A hatóidő letelte után a fogfehérítő anyagot lemossa, a fogakat óvatosan megszárítja, majd még kétszer megismétli az egész folyamatot. A fogfehérítés végén a érzékenységcsökkentő védőréteggel vonja  be a fogakat.

Hasznos tudnivalók a fogfehérítésről

  • a tömések, fogpótlások nem fehérednek.
  • a fogfehérítés nem fájdalmas, de a kezelés után érzékenység, enyhe fájdalom néhány napig előfordulhat, egyéni érzékenységtől függően
  • gyulladt, szuvas, rosszul tömött fogak és ínygyulladás esetében nem ajánlott a fehérítés
  • terhesség, szoptatás alatt kerülendő a kezelés
  • a fehérítés után minimum egy hétig kerülni érdemes a színező ételek, italok fogyasztását, pl. kávé, tea, vörösbor, cékla,áfonya, szeder

Tudnivalók

Foglaljon időpontot most telefonon vagy akár online űrlapunkon